Etten-Leur, 17 januari 2022 (21.00 uur)

APB-fractievoorzitter Peter van der Wulp legt zijn politieke activiteiten tijdelijk neer. Deze week werd bij hem slokdarmkanker geconstateerd: “Natuurlijk is dat schrikken, zowel voor mij en mijn gezin als voor de vrienden om me heen. Ik wil me samen met hen de komende tijd volledig kunnen richten op mijn herstel. Daarom leg ik mijn politieke activiteiten tijdelijk neer, in de wetenschap dat ze bij mijn fractiegenoten van het APB in goede handen zijn”.

Het slechte nieuws over de gezondheid van Peter van der Wulp komt voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel. Pas een week geleden werd Peter van der Wulp (61) namens het APB gekozen als lijststrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.
“Voor de komende campagne zal Eric Hommel de honneurs van Peter waarnemen. Jennie Boer zal de rol van fractievoorzitter tijdelijk overnemen. Kees van Aert, die sinds 2018 wethouder is voor het APB, zal ondersteunen waar nodig”, aldus bestuursvoorzitter Jan Mucharowski.

Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Miranda de Vries geeft aan erg geschrokken te zijn van het bericht, maar ze is onder de indruk van de veerkracht en strijdbaarheid van Peter van der Wulp: “Hij reageert zoals we dat van hem kennen. Hij heeft oog voor de mensen om hem heen, maar stroopt direct de mouwen op om te werken aan zijn herstel”.

Het APB en de burgemeester wensen Peter, zijn vrouw Lisza en hun twee dochters en kleindochters heel veel sterkte en voorspoed bij zijn herstel.

Noot voor de redactie: heeft u vragen over dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met de bestuursvoorzitter van het APB, Jan Mucharowski: bestuurapb.ettenleur@gmail.com of telefonisch: 0622745882