Ombudsman

Fer van Bergen is ombudsman voor het APB. Fer houdt zich bezig met allerlei vraagstukken binnen de Etten-Leurse samenleving. Dit kan over alles gaan wat in de lokale politiek voorkomt.

Fer wil graag vanuit de Etten-Leurse bevolking geattendeerd worden op onderwerpen die aandacht verdienen. Maar hij pakt ook op eigen initiatief en op verzoek van de fractie van het APB onderwerpen op.

Hieronder staan acties die door Fer al met succes zijn afgehandeld.

Stuur uw mail naar Fer van Bergen of naar info@apbetten-leur.nl

Acties

Tijdens de weekmarkt werd een van onze raadsleden aangesproken door een mevrouw uit de Dreef. Ze was erg emotioneel en bezorgd.  Haar man is  afhankelijk van zijn vrouw en rolstoel. Al jaren ervaart ze problemen met het bereiken van hun adres!
Het is voorgekomen dat zij 112 had gebeld en de ambulance hun woning niet kon vinden.  Ook voor de huisartsenpost, de rolstoeltaxi, thuiszorg is het zoeken naar het juiste adres.
Moedeloos was zij omdat ze geen gehoor kreeg bij de gemeente en bij de Woningstichting.

Onze ombudsman is op pad gegaan om te kijken of hij het huis op het opgegeven adres kon vinden. Hij was voorbereid omdat hij wist dat er iets vreemds aan de hand was. En inderdaad de woningen Dreef 7 t/m 12 staan niet in de Dreef maar in de Veemarktstaat.
De gemeente had wel enkele bordjes geplaatst en de Woningstichting had een niet erg opvallende verwijzing gemaakt naar de Veemarktstraat.

De ombudsman heeft contact opgenomen met de ambulancedienst om zich er zeker van te stellen dat wanneer er er een oproep komt voor Dreef 7 t/m 12 er direct naar het juiste adres gereden wordt. Dit bleek al keurig geregeld te zijn in hun navigatie systeem.
Daarna heeft hij contact opgenomen met een ambtenaar die daar bij kon helpen. Een afspraak was zo gemaakt. Samen met mevrouw en de ambtenaar is er een oplossing gekomen die binnen enkele dagen werd gerealiseerd.

De mevrouw in kwestie was helemaal gelukkig en heeft eigen gebakken stroopwafels op het gemeentehuis afgegeven voor de betreffende ambtenaar.

Aanleiding:

In Etten-Leur is het beleid dat bij iedere voetganger oversteekplaats een zogenaamde drempel wordt geplaatst. Er zijn situaties dat het plaatsen van een drempel niet noodzakelijk is omdat de situatie al geschikt is voor rolstoelers en rollators. Zeker nog belangrijker wordt het bij locaties waar veel mensen wonen met een handicap, zoals bij het Anbarg.

Probleem:

Op de hoek van de Emmalaan en Bernardlaan is aan één zijde wel gebruik gemaakt van een drempel en aan de overzijde heeft men het straatwerk aangepast dat daardoor het plaatsen van een drempel niet noodzakelijk was.

Echter is bij het inrichten van de situatie aldaar niet zorgvuldig te werk gegaan.

  • De oversteken liggen niet tegen over elkaar
  • Het hoogte verschil is naar mijn inziens teveel voor invaliden of mensen die gebruik maken van een rollator
  • Precies op de doorgang heeft men een lantaarnpaal geplaatst, waardoor mensen om de lantaarnpaal heen moeten.

Enkele foto’s om de situatie al daar te verduidelijken:

 

 

 

 

APB is voorstander van om Etten-Leur WMO proof te maken.


Resultaat van deze actie van onze ombudsman