Contact

Jean-Pierre Schouw

Jean-Pierre.Schouw@etten-leur.nl

Jean-Pierre Schouw

Wethouder
Sinds 1996 lid van het APB.

Jean-Pierre Schouw is opgegroeid in Etten-Leur. De eerste 20 jaar van zijn leven woonde hij in de wijk Banakkers en na wat omzwervingen in Etten en Leur woont hij nu samen met zijn partner Kim en zijn kinderen Nick, Esmee en Milou in de wijk Hooghuis. Hij is sportief aangelegd, heeft altijd gevoetbald bij onder meer DSE en Internos. Nu voetbalt hij nog met een vrienden in de zaal en daarnaast rijdt hij graag op zijn wielrenfiets en op de mountainbike.

Jean-Pierre heeft zijn studie Bestuurskunde afgerond aan de Hogeschool Avans in ’s-Hertogenbosch. Na afronding van zijn studie heeft hij 5 jaar als vakbondsbestuurder gewerkt bij vakbond De Unie en in 2002 werd hij voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid in de mooie gemeente Etten-Leur. Na 4 jaar raadslidmaatschap kreeg hij in 2006 de kans om het APB in het college te vertegenwoordigen als wethouder. Deze rol heeft hij onafgebroken tot 2018 met succes vertolkt. Daarbij heeft hij diverse portefeuilles gehad. Van 2006 tot en met 2014 onder meer ruimtelijke ontwikkeling, wonen en sport. Vanaf 2014 tot en met 2018 was hij verantwoordelijk voor het sociaal domein en economische zaken. In 2018 kondigde hij zijn afscheid aan om meer tijd te kunnen doorbrengen met zijn gezin, maar hij heeft daarna niet stilgezeten. In de jaren daarna is hij afdelingshoofd geweest bij de gemeente Woensdrecht en is hij voorzitter geworden van de raad van toezicht van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal en omstreken. Deze functie bekleed hij nog steeds.

Begin 2022 werd hij door de partij gevraagd om terug te keren als wethouder, omdat wethouderskandidaat Peter van der Wulp werd getroffen door langdurige ziekte. Hij wilde de partij graag helpen en keerde daarom na de voor APB in 2022 succesvol verlopen verkiezingen in dat jaar terug. Momenteel heeft hij de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Wonen, Verkeer en Vervoer en Sport.

Jean-Pierre wil zich blijven inzetten om in Etten-Leur iedereen prettig te kunnen laten wonen, er ook voldoende werk is en onze mooie gemeente te laten bruisen van activiteiten zodat iedereen ook in zijn vrije tijd vertier kan vinden. De komende periode wil hij accent leggen om voldoende betaalbare woningen en een soepele en veilige verkeersafwikkeling in Etten-Leur.