Contact

Jan Mucharowski
06-22745882
j.mucha@kpnmail.nl 

Jan Mucharowski

Voorzitter
APB lid vanaf 1999

Jan is van origine een  Bredanaar, maar woont al sinds 1981 in Etten-Leur. Jan is getrouwd met Stephanie, zij zijn beide kinderen van Poolse oud-strijders. Samen hebben ze 2 zoons. Jan heeft gewerkt als vastgoedbeheerder (onderhoud en beheer) en is nu met pensioen en doet overdag vrijwilligerswerk bij H3Works. Hij is ook actief in het verenigingsleven, zoals bestuurslid bij Stichting MaMi en Kooklup Etten-Leur.

Jan heeft Etten-Leur zien uitgroeien tot wat het nu is en is daar best gelukkig mee. Etten-Leur is  een mooie plaats om te wonen en voorzien van alle gemakken. Maar het kan nog beter.

Jan is al jaren lid van het APB en kan zich volledig vinden in het programma van het APB, omdat deze partij gaat en staat voor de burgers. De partij is voor iedereen toegankelijk. De APB-ers kennen en koesteren de plaatselijke belangen vandaar de wijkbezoeken en de kraam tijdens de Markt.

“Sinds 2020 ben ik weer voorzitter van het Algemeen Plaatselijk Belang. Wij blijven opkomen voor en luisteren naar de burgers en dat wordt gewaardeerd. Ik denk dat wij o.a. daardoor de grootste partij van Etten-Leur zijn en moeten blijven. Maar ook samenwerken met andere partijen moeten wij zeker niet uit de weg gaan.”

Jan is van mening dat ook de hernieuwde samenwerking met Lokaal Brabant zijn vruchten gaat afwerpen.  “De ingangen naar de provincie en Den Haag zijn via Lokaal Brabant/OPNL nu ook mogelijk voor de lokale partijen. Daar moeten wij meer gebruik van gaan maken” aldus Jan.

“Maar lokaal blijft ons ding!”