Contact

Fer van Bergen
06-15 526 452
fam.vanbergen@ziggo.nl

Voor alle misstanden in Etten-Leur kunt u Fer benaderen!

Fer van Bergen

Burgerlid en Ombudsman
Sinds 2012 lid van het APB.

Fer is 67 jaar en getrouwd met Cisca, ze hebben samen 2 dochters en twee mooie en lieve kleindochters. Fer woont al meer dan 40 jaar in Etten-Leur en is actief in het verenigingsleven, zoals de Roadrunners. Daarnaast is hij al jaren actief molenaar en bestuurslid van molen De Lelie.

De laatste jaren is Fer veel bewuster gaan kijken naar zijn leefomgeving. Hij is tot de conclusie gekomen dat Etten-Leur schoon is, alle faciliteiten heeft voor iedereen, enorm dicht bij de natuur staat en een goed en onderhouden infrastructuur heeft.  ‘Dit moet alleen maar beter worden of minstens zo blijven.’

Belangrijk vindt hij ook het aspect duurzaam in de breedste vorm, zoals energie opwekken, afval scheiden en verminderen, recyclen (tweede leven). Ook belangrijk is het promoten en bekend maken van lokaal geproduceerde producten en dat zou ook mede een rol moeten zijn van de lokale politiek. ‘Hiermee zet je Etten-Leur op de kaart als een echte duurzame gemeente. Dit trekt weer mensen en bedrijven die de naam Etten-Leur graag willen verbinden aan deze duurzame/duurzaamste gemeente.’

Vanaf de oprichting van het APB heeft voor Fer het APB altijd voorop gestaan. De reden is dat deze partij niet gebonden is aan de landelijke partijen en dus alles kan invullen op lokaal niveau.

Ombudsman

Vanaf 1 november is Fer ombudsman, problemen waar bewoners en de fractie mee zitten en uitgezocht moeten worden leek Fer een mooie uitdaging. Hij wil graag vanuit de Etten-Leurse bevolking geattendeerd worden op onderwerpen die aandacht verdienen.

‘De partij is laagdrempelig en zeer toegankelijk. Het APB heeft in de afgelopen jaren zijn verantwoording en veel initiatieven genomen in het college en de raad. De kennis bij de partij is enorm groot over alle onderwerpen waar een gemeenteraad tegen aan loopt. Daarom wil ik me graag inzetten voor de bewoners en het APB. Mensen kunnen helpen is enorm leuk en dankbaar.’ Aldus Fer.