Geacht College,

 

Tijdens de extra persconferentie d.d. 18 september zijn er i.v.m. de oplopende besmettingen weer extra maatregelen aangekondigd voor de horeca voor (vooralsnog) 6 veiligheidsregio’s. Aangezien de horeca al enorme klappen heeft moeten opvangen wil het APB op alles wat mogelijk nog komen gaat goed voorbereid zijn. Wij willen Etten-Leur graag aantrekkelijk, bruisend en sfeervol houden! Dit is mogelijk door het terrasseizoen te verlengen en juist niet te stoppen per 1 oktober.

 

De zomermaanden juli en augustus hebben veel mooie terrasdagen bezorgd, maar ook in het najaar en winter is er terrasruimte nodig voor de horeca. Een aangekleed terras is uitnodigend en spreekt mensen aan. Wij hebben de andere signalen van onze politieke partijen vernomen. Echter, is het APB van mening dat de terrassen niet alleen maar met 1 verlengd moet worden, maar juist de hele winter door. Het liefst met windschermen (overkappingen) en terrasverwarmers, zodat het ook bij koud en nat weer goed vertoeven is. Onderzoek bij de horecaondernemers wijst uit dat zij graag willen voorzien in een winterterras. De horecaondernemers willen Etten-Leur aantrekkelijk houden voor jong en oud.

 

Vragen aan het College:

  • Zijn jullie actief in gesprek met de horecaondernemers naar de mogelijkheden van een winterterras?
  • Kan er proactief gekeken worden naar de mogelijkheden voor het plaatsen van windschermen (verankerd in de grond) en terrasverwarmers die eventueel bevestigd worden aan de gevel?
  • Zijn er mogelijkheden om regels omtrent seizoensgebonden terrassen te versoepelen?

 

Uitbreiding van het terrasseizoen is een goed moment om te kijken of er mogelijkheden zijn om de markt gedeeltelijk af te sluiten. Door een gedeeltelijke afsluiting van de markt, wordt de markt aantrekkelijker gemaakt voor terrassen en evenementen. Het APB wil hierin graag meedenken en onze visie kenbaar maken over deze gedeeltelijk afsluiting.

 

In afwachting van uw reactie.

 

Namens de fractie van het APB,

 

 

Kimberly Kerstens

Burgerlid