Afgelopen week stond in het teken van afscheid.

Dinsdagavond afscheid van de raadsleden die niet terug komen in de raad.
Maar vooral afscheid van Ron Rosbak als raadslid, samen met zijn familie, waarbij zijn lege zetel veel herinneringen en emoties opriep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 30 maart was de uitvaart, waar Kees van Aert, Ron herdacht. Hieronder een gedeelte uit de woorden van Kees.

“Als lid van de APB fractie hebben wij erg veel voordeel gehad van zijn kennis van zaken en gedrevenheid, ook in zijn benadering naar de fractieleden als individu.
Een echte teamplayer, verbinder en vernieuwer, sfeer en vriendschap waren voor hem erg belangrijk als goede basis om samen te werken, hij leverde hieraan ook een duidelijke bijdrage, zeker met zijn humor en positieve instelling.

Zijn gezondheid liet hem in de steek. Ondanks alles ging Ronnie aan de slag om weer mobiel te worden. Hij was er zeker van dat hij weer terug zou keren in de nieuwe gemeenteraad.

Dinsdag, de avond voor de verkiezingen waren Peter van der Wulp en ik bij hem om te bespreken wat de mogelijkheden waren voor de nieuwe raadsperiode. Hij moest er over nadenken want hij zou snel weer mobiel zijn zei hij nog. En ik wil morgenavond naar de Schonckzaal komen om met jullie de uitslag af te wachten, waren zijn woorden.
Helaas heeft hij dat niet kunnen doen omdat hij woensdag in het ziekenhuis lag.

Waar het kon zette hij zichzelf in voor zijn gemeente Etten-leur, stichting Eigenwijs en stichting Feel konden op zijn ondersteuning rekenen, hij was hier thuis ook al was hij zeker zo trots op zijn roots, Indonesië.

We gaan je enorm missen, met je kennis, positiviteit, humor en vooral vriendschap.

We nemen afscheid van jouw lichaam maar je blijft altijd bij ons als de “stille kracht”

“Selemat Jalan Ronnie, rust zacht”.