Contact

Ron Rosbak
Nachtegaal 184
4872 WE Etten-Leur
06-51 783 091
ron.rosbak@outlook.com

Ron Rosbak

Raadslid
Al 19 jaar bij het
APB

Ron is geboren in Breda, maar opgegroeid in Etten-Leur. Momenteel is hij dagelijks werkzaam als manager van de afdeling Import – Export in Nederland van het Ministerie van Economische Zaken te Den Haag.

Landelijke politiek vindt hij van groot belang, maar hij weet ook dat de lokale politiek steeds bepalender wordt in onze samenleving. “Ergens is dit een logisch effect, want het gaat om wat inwoners belangrijk vinden. Via het APB kan ik deze motivatie verder uitdragen.”

Iets kunnen betekenen en doen voor een ander is wat Ron nastreeft. Ron is altijd erg geïnteresseerd geweest in wat mensen bezighoudt. Wat zijn drijfveren van mensen, wat is hun historie en hoe kijken ze naar de toekomst. Zo probeert hij mensen te helpen om hun doelen in het leven te bereiken.

“Dat de individuele wensen niet altijd bij elkaar aansluiten maakt het leven interessant. Daar is bestuur of politiek voor nodig. Dat klinkt zwaar, maar is eigenlijk best eenvoudig. Ik zie politiek dan ook als een samenspel, waaraan regels gekoppeld zijn. Het APB wil die spelregels zo simpel en aangenaam mogelijk houden, waarbij ieder individu zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen zonder een ander in de weg te zitten. De gemeente heeft daarbij een faciliterende rol en dus zeker niet om inwoners in de weg te zitten met wetten en regels. Mijn uitgangspunt is dan ook zorgen dat iedereen elkaar begrijpt door in gesprek te gaan. We moeten het niet moeilijker maken dan het al is.” Aldus Ron.